KIRA-foorumi 2022

Vuoden 2021 KIRA-foorumi on siirretty helmikuulle 2022. Tapahtumassa lanseerataan kiinteistö- ja rakentamisalan kasvuohjelma.

Vuosina 2020 ja 2021  KIRA-foorumia ei järjestetty poikkeustilanteen vuoksi ollenkaan. Seuraavan tapahtuman valmistelut ovat kuitenkin jo käynnissä: punaisena lankana kiinteistö- ja rakentamisalan kasvuohjelman lanseeraus. Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan tällä sivulla lähempänä ajankohtaa. Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus ja järjestetään 8.2.2022.

Tutustu myös tämän vuoden WDBE-konferenssiin! WDBE-vuosi on jo käynnistynyt ja varsinainen päätapahtuma järjestetään 28.–29. syyskuuta.


Vuoden 2019 satoa

Miten urbaani ympäristö koetaan tulevaisuudessa? Digitalisaatio on tulevaisuudessa entistä enemmän integroitunut rakennettuun ympäristöön. Olemmeko menossa pienin edistysaskelin eteenpäin vai onko tulossa mullistavia muutoksia?

Vastauksia ja ideoita näihin kysymyksiin saatiin KIRA-foorumissa 25. syyskuuta, Helsingin Paasitornissa, jolloin KIRA-foorumi järjestettiin osana kansainvälistä WDBE 2019 -konferenssia. Tapahtuma tarjoasi ainutlaatuisen poikkileikkauksen jo käyttöön otetuista rakennetun ympäristön digitaalisista ratkaisuista sekä tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Keynote-puheevuorot tilaisuudessa pitivät:

 • Randy Deutsch, AIA, LEED AP
  Learning from Superusers: What to expect in the next year and beyond

 • Shajay Bhooshan, Senior Associate, Zaha Hadid Architects, UK
  Home, communities and games
 • Ulrik Branner, Board & Executive, LetsBuild (formerly GenieBelt), Denmark
  What does the wave hitting the construction industry look like? 
 • Cristina Savian, Managing director, BE-WISE, UK
  Digital Twin – A launchpad to inform the user experience of today’s and tomorrow’s generations


Vuoden 2018 satoa

Vuoden 2018 KIRA-foorumin teemana oli kaupungit disruption alustoina.

Suosittu kiinteistö- ja rakentamisalan huippuseminaari KIRA-foorumi käsitteli viime vuonna luovan tuhon, disruption, luomia mahdollisuuksia. Puhujat meiltä ja maailmalta näyttivät konkreettisesti, millaisia innovaatioita ja kokeiluja on käynnissä, ja haastoivat kuulijoita ennakkoluulottomasti tekemään yhteistyötä paremman rakennetun ympäristön puolesta.

KIRA-foorumin 2018 tunnelmiin pääset täältä.


Vuoden 2017 satoa

Vuoden 2017 KIRA-foorumin teemana oli murros kiinteistö- ja rakentamisalalla.

Kiinteistö- ja rakentamisala on keskellä suurta murrosta, joka vauhdittuu tulevaisuudessa entisestään. Viime vuoden KIRA-foorumissa pohdittiin, millä eri tavoilla muutos konkretisoituu alalla ja miten se on jo tapahtunut toisilla toimialoilla. Seminaari järjestettiin 14.11. Finlandia-talolla.

Seminaari-iltapäivän päätteeksi yleisö sai äänestää suosikkinsa KIRA-Akatemialaisten liiketoimintaideoista. Eniten ääniä sai moduulirakenteinen väliaikaiskylä Muuvi.

Lue tiivistelmä seminaarin tunnelmista ja puheenvuoroista.