KIRA-foorumi 2024

Avaintekijät taloudellisen kasvun vauhdittamiseksi

Avaintekijät taloudellisen kasvun vauhdittamiseksi

Kasvuun tarvitaan kansainvälistä työvoimaa ja paljon lisää tietoa tekoälyn mahdollisuuksista – tule kiinteistö- ja rakentamisalan yhteiseen KIRA-foorumiin 23.10.2024 ja osallistu keskusteluun!

KIRA-foorumissa on kaksi kärkiteemaa, jotka koskettavat monia yrityksiä ja näiden henkilöstöä erilaisissa tehtävissä juuri nyt: kiinteistöalan kansainvälinen rekrytointi & kv-työyhteisöjen johtaminen sekä tekoälyn hyödyntäminen toiminnan tehostamiseksi.

 

Osallistu verkossa aktiivisesti – ota tiimisi mukaan!

KIRA-foorumi on kutsuvierastilaisuus Tapahtumatalo Bankissa. Koska tilaisuus striimataan, olet tervetullut keskustelemaan verkon välityksellä: odotamme osallistujia ja vuorovaikutusta verkossa alan kuumista aiheista!

  • Aika: keskiviikko 23.10.2024 klo 14.00–16.00
  • Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille lokakuussa 2024
  • Ilmoittaudu mukaan verkkotilaisuuteen TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Tapahtumatalo Bank – kutsuvierastilaisuus

  • Aika: keskiviikko 23.10.2024 klo 14.00–16.00
  • Kello 16 jälkeen alkaa verkostoitumis- ja buffet-tilaisuus, joka päättyy klo 18.00
  • Paikka: Pankkisali, Tapahtumatalo Bank (Unioninkatu 20, Helsinki) – paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

KIRA-Foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan järjestön toteuttama maksuton tapahtuma.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 


 

Ohjelma

Klo 14.00 KIRA-foorumin keskustelun avaa Mia Toivanen, joka työskentelee KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtajana.

Klo 14.10–14.30 Kansainväliset osaajat osana suomalaista työyhteisöä

Keynote: Mari K. Niemi, dosentti, VTT, johtaja, E2 Tutkimus

Tarvitsemme lisää osaajia sekä tietoa siitä, mitä kansainvälisen työyhteisön rakentaminen ja johtaminen edellyttää. Ensimmäisessä osassa kuulemme suomalaisten pk-yritysten työyhteisöjen kansainvälistymisestä: missä voisimme kehittyä, kuinka vaalia alamme vetovoimaisuutta?

  • Mihin asioihin kannattaa heti alussa kiinnittää huomiota?
  • Millainen merkitys kansainvälisellä työvoimalla on ollut liiketoiminnan kehittämiseen?
  • Kuinka yhteisöllisyys toteutuu moninaisessa työyhteisössä?

Klo 14.30–14.40 Katsaus rakennusalan kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden työllistymiseen Suomessa

Saku Lehtinen, VTM, AmO, HHJ, koulutuspolitiikan asiantuntija, Rakennusteollisuus RT

Rakennusalan toimihenkilö- ja työnantajajärjestöt sekä korkeakoulut käynnistivät keväällä 2024 TYÖ2030-ohjelman tuella Tulevaisuusvuoropuhelun.

Tulevaisuusvuoropuhelun tarkoituksena on saada kansainväliset rakennusalan tutkinto-opiskelijat työllistymään ja integroitumaan Suomeen. Työikäisen väestön vähentyminen, rakennuskannan vanhentuminen sekä digi-vihreä kaksoissiirtymä edellyttää monia uusia osaajia rakennusalalle.

Yritysesimerkki, joka vahvistetaan myöhemmin.

Klo 15.00–15.20 Tiedonhallinta ja tiedolla johtaminen tekoälyaikana

Keynote: Seppo Kuula, TkT, hallituksen puheenjohtaja, Cloud1 Oy (toimitusjohtaja elokuusta 2024 alkaen)

Tekoäly osana organisaatiota: millaisia mahdollisuuksia on hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassa? Mitä AI-siirtymä edellyttää? Mitä tekoälyn tavoitteellinen ja tehokas hyödyntäminen vaatii organisaatiolta?

Toisessa osiossa aiheena on tekoälyn merkitys ja mahdollisuudet kiinteistö- ja rakentamisen alalla. Tavoitteena on luoda käsitys siitä, miten tekoälyn tavoitteellinen ja tehokas hyödyntäminen vaatii organisaatiolta. Oikealla tavalla hyödynnettynä se parantaa tuottavuutta, nopeuttaa päätöksentekoa sekä tarjoaa ratkaisuja ja vapauttaa resursseja hyvän asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Klo 15.20–15.30 Kiinteistö- ja rakentamisalan AI-kehitys – vuorovaikutuksesta eväitä tulevaisuuteen

Mia Toivanen, HTT, KIRA-kasvuohjelman johtaja

Keväällä 2024 käynnistyneessä hankkeessa haetaan tietoa ja ymmärrystä tekoälyn merkityksestä KIRA-alalle, tuloksena laaditaan alan AI-kehitystä tukeva tiekartta.

Yritysesimerkki, joka vahvistetaan myöhemmin.

Klo 15.50–16.00 Loppupuheenvuoro: Kasvuohjelma – kohti vuotta 2025

Kiinteistö- ja rakentamisalan kasvuohjelma uudistaa alan osaamista ja toimintamalleja sekä vauhdittaa alan kokeiluja ja kehittämis- ja vientihankkeita. Ohjelmakausi kattaa vuodet 2023–2025.

Mia Toivanen, KIRA-kasvuohjelman johtaja

Klo 16–18 buffet

 


 

Puhujat

Mari K. Niemi työskentelee johtajana E2 Tutkimuksessa. Viime vuosina Niemi on johtanut useita kansainvälisiin osaajiin, osaajapulan taittamiseen sekä pito- ja vetovoiman vahvistamiseen liittyviä tutkimushankkeita. Niemi johtaa Pk-yritykset ja ulkomaalainen työvoima Suomessa, PIKEUS-hanketta, jonka tavoitteena on tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa – Suomesta ja ulkomailta. KIRA-ala on yksi hankkeen kumppaneista.

Saku Lehtinen on rakennusalan yrityksiä edustavan Rakennusteollisuus RT:n koulutuspoliittinen asiantuntija. Hän toimi aiemmin johtavana asiantuntijana ammatillisen koulutuksen järjestäjien etujärjestö AMKE ry:ssä 2018–2023. Lisäksi Lehtinen vaikuttaa Suomen Kiinteistöliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan hallituksissa.

Seppo Kuula on Cloud1 Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän siirtyy saman yrityksen toimitusjohtajaksi elokuussa 2024. Hän on kokenut teknologia-alan kasvuyhtiöiden johtaja ja hänellä on erityistä tuntemusta digitalisaation sekä tekoälyn kehittämisestä kiinteistö- ja rakentamisalan koko arvoketjussa.

Mia Toivanen on KIRA-kasvuohjelman johtaja. KIRA-kasvuohjelma on KIRA-foorumin käynnistämä ja yhdessä ympäristöministeriön kanssa rahoittama kolmevuotinen ohjelma alan tuottavuuden ja kasvun vauhdittamiseksi. Tätä ennen Mia on käsitellyt kira-alaa, digitalisaatiota sekä innovaatio- ja elinkeinopolitiikkaa laaja-alaisesti johdon konsultin roolissa..

 

 


 

 

Tunnelmia vuoden 2023 tapahtumasta: