Julkaisusarjassa olevia puutteita ei voi enää korjata kosmeettisilla kohennuksilla tai pienillä päivityksillä. Kiinteistö- ja rakentamisala tarvitsee YTV2012-sarjalle perusteellisen kokonaisuudistuksen. Uudistushanketta on valmisteltu jo muutaman vuoden ajan työnimellä ”YTV2020 / COBIM2020”. Sen valmistelussa on ollut mukana kattava joukko toimialan edustajia.

YTV2012:n päivittäminen edistää digitalisaatiota sekä kira-alan yhteentoimivuutta

14. joulukuta 2020 on julkaistu julkilausuma, jonka allekirjoittaneet yritykset ja organisaatiot tuovat esiin, että YTV2020 -päivitys on koko kiinteistö- ja rakentamisalalle merkityksellinen ja ajankohtainen. Tietomalleista on tulossa tärkeä osa kansallista tietovarantoa ja oikean informaatiosisällön varmistamiseksi YTV2020-päivitys tarvitsee valtiollista tukea ja investointia hankkeeseen.

Tähän mennessä julkilausuman on allekirjoittanut jo yli 70 kiinteistö- ja rakentamisalan yritystä ja organisaatiota. Jos allekirjoitat päivityksen tarpeen, allekirjoita myös julkilausuma!

Linkki allekirjoituslomakkeelle on auki 31.12.2020 saakka. Lue julkilausuma tästä linkistä.

Aiheesta lisää myös Rakennuslehdessä: Rahapula kiusaa tietomallivaatimusten päivitystä – yli 70 toimijaa perää valtion tukea (16.12.2020)

 

Lisätietoja YTV2020-päivityksestä ja julkilausumasta:

Anna-Riitta Kallinen
buildingSMART Finland, Talo-toimialaryhmän koordinaattori
anna-riitta.kallinen(at)arkcon.fi / 0407709799

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.