Digitalisaatio on ravistellut liiketoimintamalleja toimialasta toiseen ja kiinteistö- ja rakentamisala ei ole poikkeus tässä. KIRA-alalla on merkittävä ja monipuolinen vaikutus yhteiskuntaan. Esimerkiksi työn tulevaisuus, kestävä kehitys, kansallinen kilpailukyky ja kaikilla mittareilla mitattava hyvä elämä yhdistyvät saumattomasti toisiinsa rakennetun ympäristön ja erityisesti sen digitalisaation kautta. Murros on mahdollisuus muuttaa prosesseja ja käytäntöjä kokonaisvaltaisesti parempaan suuntaan ja samalla rakentaa digitaalisen ja fyysisen ympäristön yhdistävä infrastruktuuri, jossa jokainen palanen loksahtaa oikealle paikalleen. Avoin yhteistyö ja informaation vapaa virtaaminen mahdollistavat uusien urbanisaation haasteisiin vastaavien innovaatioiden syntymisen.

Erityisesti Suomen mittakaavassa kansallinen yhteistyö ja avoimuus ovat kilpailukyvyn edellytykset. Nyt vielä vahvasti siiloutunut ja monessa epäharmoninen ja päällekkäisyyksiä sisältävä toimiala on kestävän digitalisaation kautta mahdollista tuoda yhteen ja avata väylä myös laajempaan toimialojen väliseen innovointiin. Yhteisen tekemisen avuksi tarvitaan avoin kulttuuri ja alusta, jossa ratkaisuja monipuolisiin haasteisiin on mahdollista innovoida, testata ja kehittää. Rakennettu ympäristö ei ole koskaan valmis, vaan sen tulisi jatkuvasti kehittyä yhteiskunnan tarpeiden mukaan.

Lue lisää KIRAHubin toiminnasta yhdistyksen kotisivuilta

 


Photo by Luke Chesser on Unsplash

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.