Tänä keväänä starttaava #KynätPois-haaste tähtää kira-alan toiminnan tehostamiseen kannustamalla koko toimialaa sähköisen allekirjoituksen käyttöönottoon. Se mahdollistaa katkeamattomat digitaaliset prosessit sekä tuottaa selvää ajan ja rahan säästöä kaikille osapuolille. Paperista luopumisella on myös positiivisia ympäristövaikutuksia.

Vastaamalla lyhyeen kyselyyn pääset kertomaan, mistä kiikastaa tai mikä asiassa askarrutta, mikäli et vielä ole ottanut sähköistä allekirjoitusta käyttöösi. Jos kyseessä on jo ihan tuttu juttu omassa organisaatiossasi, voit päästä mukaan kertomaan oman digitalisaatiotarinasi myös muille alan toimijoille.

Linkki kyselylomakkeelle

#KynätPois-kampanjan mahdollistavat Rakennusteollisuus RT, RAKLI, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL, Isännöintiliitto, Kiinteistötyönantajat, Kiinteistövälitysalan keskusliitto KVKL, Rakennustietosäätiö RTS, sekä Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Kiinteistöliitto.

Kampanjan valmistelun on tilannut ympäristöministeriö ja se on saanut tukea myös Kiinteistöalan koulutussäätiöltä. Kampanjan koordinoinnista ja konseptoinnista, sekä sisällön tuotannosta ja levittämisestä vastaa KIRAHub. Kampanjan kumppanina* toimii sähköistä allekirjoitusta erityisesti KIRA-alalle tarjoava SignSpace.

*Kumppanuusmahdollisuutta tarjottiin avoimesti kaikille lähtöselvityksessä tunnistetuille palveluntarjoajille.


Kuva: Christian Wiediger on Unsplash

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.