Rakentamisen Laatuteko -kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin laadukasta ja esimerkillistä työtä tekeviä henkilöitä ja työporukoita niin rakennustyömailla kuin rakennustuotteita valmistavissa tehtaissakin. Laatuteot voivat liittyä esimerkiksi laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä konkreettisiin menetelmiin ja työtapoihin.

Kuten viime vuonnakin, myös tällä kertaa kilpailun finalistien taso on erittäin korkea ja he edustavat alaa laajalla skaalalla. Mukana on osaajia porarista ja maalarista vastaavaan työnjohtoon saakka sekä talonrakennus- että infra-alalta. Voittajan valitsee tänä vuonna eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Tarkastusvaliokunta on viime vuosina kiinnittänyt voimakkaasti huomiota muun muassa rakentamisen kosteus- ja homeongelmiin sekä peräänkuuluttanut rakentamiselta parempaa laatua. Voittaja julkistetaan ja palkitaan 16.11.

Tänä vuonna Laatuteko-kisassa palkitaan myös yleisön suosikki. Katso kahdeksan finalistin videoesittelyt ja äänestä mielestäsi parasta laaduntekijää. Sen lisäksi, että yleisön suosikki palkitaan, myös äänestäjien kesken arvotaan palkinto. Tutustu finalisteihin ja anna äänesi osoitteessa my.surveypal.com/Rakentamisenlaatuteko2017. (Äänestysaika on päättynyt ja voittaja on ratkennut, lue lisää kilpailun ja yleisöäänestyksen voittajista.)

Kilpailu järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja se on osa laajempaa laadun kehittämishanketta Rakennusteollisuus RT:llä. RT:n kanssa kilpailun toteuttavat Rakennusliitto, Rakentamisen Laatu RALA ja Rakennuslehti.

Lähde: Rakennusteollisuus RT

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.