Muovitiekartta osoittaa ensiaskeleita kohti uudenlaista, kestävää muovin kiertotaloutta. Muovitiekartassa on kymmenen toimenpide-ehdotusta, joista yksi kohdistuu suoraan rakentamiseen:

Parannetaan muovien tunnistamista rakennuksissa sekä muovijätteen lajittelua työmailla.

Osana toimenpidettä laaditaan ohjeistus ja Green Deal pakkausmuovien vähentämisestä. Rakennusteollisuus RT on mukana Green Deal neuvotteluissa. Green Deal pitäisi sisällään niin työmaiden kalvomuovin erilliskeräyksen kuin kierrätysraaka-aineen käytön rakennustuotteiden pakkauksissa. Tavoitteena on saada kalvomuovi kerättyä, mutta myös löytää näin syntyneelle kierrätysraaka-aineelle käyttö. Sopimukseen on arvioitu päästävän vuoden 2020 aikana.

Tutustu tiekarttaan

Roskaantuminen

Työmaiden siisteydellä ja jokaisen työmaalla työskentelevän toimilla voidaan vaikuttaa roskaantumisen vähenemiseen. Ohessa on ohjeita ja hyviä käytänteitä liittyen rakentamiseen, rakennustuotteisiin ja purkamiseen:


Rakennusteollisuus RT on mukana muovitiekartan yhteistyöverkostossa ja omalta osaltaan toteuttamassa muovitiekartan toimia.

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.