KIRA-digi-kokeilujen tavoitteena on

  1. vauhdittaa alan toimintatapojen muutosta
  2. mahdollistaa erilaisten mallien ja kehittämispolkujen testaaminen
  3. sovittaa standardien ratkaisuja käytäntöön.

Vuosien 2016 – 2018 aikana kokeiluja rahoitetaan yhteensä noin 4 miljoonalla eurolla.

Esimerkki kokeiluista:
Digitalisaatio avuksi kosteusvaurioiden tunnistamiseen

KIRA-digi-rahoitusta on saanut muun muassa Metropolia Ammattikorkeakoulun toteuttama projekti rakennuksen elinkaarenaikaisten kosteusvaurioiden digitaalisesta tunnistamismenetelmästä. Sen tarve pohjautuu rakennuksen kosteusvaurioiden nopean havainnoinnin ja paikallistamisen tarpeeseen.

Projektin tavoitteena on kokeilla ja testata soveltuuko edulliset passiivi-RFID-anturit rakennuksen kosteusvaurioiden tunnistamiseen varsinkin rakennuksen käytön aikana. Kerätty data on käytettävissä pilvipalvelussa, jolloin sen hyödyntämismahdollisuudet kasvavat ja datan analysointi voidaan toteuttaa myöhemmin tekoälypohjaisesti. Lisäksi projektissa testataan drone-lennokkien käytettävyys kosteusantureiden lukemisessa, erityisesti rakennuksen sisätiloissa.

Lue lisää aiheesta projektin omilta sivuilta: Passiivi-RFID-anturit rakennuksen kosteusvalvonnassa. Lisätietoja projektista ja sen etenemisestä on myös KIRA-digin kotisivuilla.

Tutustu myös muihin rahoitusta saaneisiin kokeiluihin!

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.