WDBE 2018 tuo rakennetun ympäristön digitaalisuuden edelläkävijät Finlandia-talolle – pelaatko keskikentällä vai jäätkö vaihtopenkille?

Vaikka jalkapallon arvokisoihin Suomella on vielä vähän matkaa, monessa muussa lajissa edustamme kansainvälistä kärkeä. Rakentaminen ei ehkä ole asia, josta aivan ensimmäisenä on puhuttu samassa lauseessa digitaalisuuden kanssa, mutta olemme Suomessa eturintamassa vauhdittamassa koko kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Jos haluat pysyä vauhdissa mukana, kannattaa osallistua syyskuussa Helsingissä järjestettävään maailmanluokan tapahtumaan.

World Summit on Digital Built Environment tarjoaa hienon mahdollisuuden päästä perehtymään rakennetun ympäristön digitalisaatioon alan kansainvälisten huippujen seurassa. Tällaista tapahtumaa ei ole koskaan aikaisemmin Suomessa – tai missään muuallakaan – järjestetty, mutta uskallan jo nyt luvata, että Helsinkiin on syntymässä 11.–12. syyskuuta ainutlaatuinen ”rakennusalan Slush”. Se on samalla lähtölaukaus entistäkin laajemman, tiiviimmän ja kansainvälisemmän kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota edistävän verkoston syntymiselle.

WDBE 2018 -konferenssin englanninkielinen ohjelma koostuu lähes sadasta esityksestä ja neljästä työpajasta, jotka valikoituivat tapahtumaan avoimen aihehaun ja arviointiprosessin kautta. Ohjelmassa on myös kuusi maaraporttia kansallisen tason digitilanteista eri puolilta maailmaa. Niiden lisäksi alan edelläkävijät kertovat kymmenessä keynote-puheenvuorossaan, kuinka digitalisaatio muuttaa totuttuja toimintatapoja ja kuinka sen avulla valloitetaan kokonaan uusia markkinoita.

Aivan käytännössä kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa huikean poikkileikkauksen jo käytössä olevista digitaalisista keinoista sekä vielä tuloillaan olevista mahdollisuuksista, oli kyse sitten rakentamisesta ja dronekuvista, pistepilvistä, mallipohjaisesta suunnittelusta, automatisoidusta esivalmistuksesta, koneohjauksesta, sensoriseurannasta, virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä tai muista uusista teknologioista.

WDBE on ainutlaatuinen yhteisponnistus. Sen toteuttaa KIRA-digi, rakennetun ympäristön digitalisoimisen kärkihanke, yhdessä RILin kanssa. Myös muun muassa Rakennusteollisuus RT on ollut ideoimassa ja luomassa uutta tapahtumaa yhdessä muun Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin kassa.

Tapahtuma on tarkoitettu toimialan elinkaaren kaikille osapuolille rakennuttajista suunnittelijoihin, toteuttajiin, omistajiin ja ylläpitäjiin, ja siihen odotetaan puhujia ja osallistujia yli 15 maasta. Mukaan tulee myös teknologian ja palveluiden kehittäjiä, käyttäjiä sekä julkisia toimijoita.

Jalkapallon MM-kisahuumasta pääsemme nauttimaan vain vieraskatsomossa tai television ääressä, mutta WDBE:n nostattamaan digihuumaan meille on tarjolla eturivin paikat kotikatsomossa, Helsingin Finlandia-talossa. Tartu tilaisuuteen ja varmista paikkasi kira-alan kiinnostavimmassa tapahtumassa.Ilmoittaudu mukaan samantien!

Lue lisää WDBE:n ohjelmasta tapahtuman uutiskirjeestä

Katso myös: WDBE 2018 -tapahtuman kotisivut

Ajankohtaista

KIRA-foorumi on viidentoista kiinteistö- ja rakentamisalan organisaation muodostama yhteisö, joka kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat ja tiivistää niiden välistä yhteistyötä.